Landmacht-app gelanceerd

28 maart 2018

Landmacht-app gelanceerd

16 maart 2018 | 14:10

“Fantastisch!”, kwalificeerde Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Leo Beulen, het verschijnen van de nieuwe mobiele ‘Landmacht-app’ enthousiast. Donderdag 15 maart kwam het projectteam de app bij de klant ‘thuisbezorgen’. In het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht installeerde opdrachtgever Beulen de app op zijn telefoon. Simultaan presenteerde de PC-LAS generaal-majoor Kees Matthijssen de Landmacht-app aan de staf van CLAS. Inmiddels is de app voor iedereen direct te downloaden uit de Google Play en de Apple appstore (zoek op: Koninklijke Landmacht).

In de app zijn nieuwsberichten te vinden over de Koninklijke Landmacht, een overzicht van bewapening en voertuigen, video’s, mogelijkheden om te werken bij de landmacht en informatie over de Landmachtdagen, die dit jaar plaatsvinden van 22 tot en met 26 mei. De app moet ook het blad Landmacht beter ontsluiten voor medewerkers en geïnteresseerden. App-gebruikers krijgen bij het verschijnen van elke nieuwe Landmacht-editie een melding.

 

Dankzij een goedlopende samenwerking tussen behoeftesteller CLAS en dienstverlener JIVC is het ontwikkelproces in ongekend tempo doorlopen. Van ‘opdracht door de commandant’ tot ‘oplevering aan de commandant’ duurde nog geen drie maanden, waarvan JIVC slechts vier weken nodig had voor het ontwikkelen. “Het proces heeft laten zien dat het JIVC sterk is in de uitvoering van ‘maatwerk ontwikkel-trajecten’,” vertelt projectleider reserve-kapitein Merien van der Velden van de sectie Communicatie staf CLAS. “Het toont het karakter van Defensie. Beroeps, reservist en burger, vast of inhuur: het tijdig volbrengen van de opdracht als team staat voor iedereen voorop.”  

“Fantastisch!”, kwalificeerde Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Leo Beulen, het verschijnen van de nieuwe mobiele ‘Landmacht-app’ enthousiast. Donderdag 15 maart kwam het projectteam de app bij de klant ‘thuisbezorgen’. In het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht installeerde opdrachtgever Beulen de app op zijn telefoon. Simultaan presenteerde de PC-LAS generaal-majoor Kees Matthijssen de Landmacht-app aan de staf van CLAS. Inmiddels is de app voor iedereen direct te downloaden uit de Google Play en de Apple appstore (zoek op: Koninklijke Landmacht).

In de app zijn nieuwsberichten te vinden over de Koninklijke Landmacht, een overzicht van bewapening en voertuigen, video’s, mogelijkheden om te werken bij de landmacht en informatie over de Landmachtdagen, die dit jaar plaatsvinden van 22 tot en met 26 mei. De app moet ook het blad Landmacht beter ontsluiten voor medewerkers en geïnteresseerden. App-gebruikers krijgen bij het verschijnen van elke nieuwe Landmacht-editie een melding.

 

Dankzij een goedlopende samenwerking tussen behoeftesteller CLAS en dienstverlener JIVC is het ontwikkelproces in ongekend tempo doorlopen. Van ‘opdracht door de commandant’ tot ‘oplevering aan de commandant’ duurde nog geen drie maanden, waarvan JIVC slechts vier weken nodig had voor het ontwikkelen. “Het proces heeft laten zien dat het JIVC sterk is in de uitvoering van ‘maatwerk ontwikkel-trajecten’,” vertelt projectleider reserve-kapitein Merien van der Velden van de sectie Communicatie staf CLAS. “Het toont het karakter van Defensie. Beroeps, reservist en burger, vast of inhuur: het tijdig volbrengen van de opdracht als team staat voor iedereen voorop.”  

iOS app (internet) – https://itunes.apple.com/nl/app/koninklijke-landmacht/id1346643698?mt=8  

Android app (internet) – https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.mindef.landmacht&ddl=1&pcampaignid=web_ddl_1Ontwikkeld door Faceworks BV